آخرین اطلاعات به دست آمده نشان میدهد که مدلهای جدید آیفون ۷ در آمریکا و بریتانیا فروش قابل توجهی داشتهاند.
بازگشت ستارهی iOS
اطلاعاتی که امروز منتشر شد نشان میدهد که سهم iOS در سه ماههی سوم سال ۲۰۱۶ در بازار آمریکا با رشد ۵.۲ درصدی به میزان ۳۴.۲ درصد رسیده است. در حالی که سهم اندروید به میزان ۶۳.۴ درصد، کاهش یافته است.
با احتساب فروش ۱۵.۱ درصدی آیفون ۷ و ۷ پلاس در بریتانیا، این دستگاه در ماه سپتامبر پرفروشترین تلفن هوشمند بوده است. سهم iOS نیز در بازار موبایل به ۴۰.۶ درصد رسیده که نسبت به سال گذشته ۲.۴ درصد افزایش یافته است. اگرچه آیفون SE در آمریکا فقط ۳.۵ درصد کل فروش را در اختیار دارد، ولی این دستگاه در بریتانیا با اقبال خوبی مواجه شده و ۸.۵ از کل آمار را به خود اختصاص داده است.
به گفتهی لارن گوئنور، مدیر بینش مشتریان شرکت Kantar Worldpanel ComTech «آیفون ۷ و ۷ پلاس جدید، با سهم ۱۷.۱ درصدی ماه سپتامبر به یکی از تلفنهای هوشمند پرفروش بازار ایالات متحده تبدیل شدهاند».
اطلاعات نشان میدهد که آیفون 6S هنوز دومین دستگاه پرفروش ایالات متحده در ماه سپتامبر بوده است. این مسئله جالب است اگر بدانیم که ۴۷ درصد کاربران آیفون که امسال تلفن هوشمند جدید خریده بودند، دلیل اصلی خرید خود را اندازهی نمایشگر دستگاه اعلام کردهاند. بر اساس گزارش Patently Apple، فناوریهای به کار رفته در دوربین آیفون نیز از دیگر دلایل فروش خوب این دستگاه ذکر شده است.
اوضاع در اروپا و چین هنوز خوب نیست
سهم بازار iOS شاهد دو افت قابل توجه بوده است، یکی در آلمان از ۱۷.۵ به ۱۵ درصد و دیگری در چین از ۱۸.۷ به ۱۴.۲ درصد. در آنجا تلفن هوشمند Oppo R9 به پرفروشترین دستگاه تبدیل شده است.
مدیر بینش استراتژی این شرکت، تمسین تیمپسون میگوید: «iOS نسبت به فروش سه ماههی سوم سال گذشته نیز به حد ۱۴.۲ درصد نزول یافته است. البته این آمار نسبت به ۱۳.۵ درصد سه ماههی منتهی به آگوست رشد پله به پلهی خوبی را نشان میدهد.»
نشانههای بهبود
البته عرضهی محدود آیفون ۷ و به خصوص ۷ پلاس، نشانهی خوبی از سمت اپل است، که نشان میدهد این شرکت به اندازهی تقاضا عرضه میکند، و به همین صورت قادر خواهد بود تا اوضاع را در چین تغییر دهد.
به نظر میرسد که افت ظاهری سه ماههی قبلی اپل بر ریزش شدیدی که هر ساله پیش از عرضهی آیفون در چین میدیدیم تاثیر گذاشته است. با این وجود، فقدان مکهای جدید و حرکت کند این شرکت در محصولات دیگر منجر به افت نسبی سه ماهه گشته، در حالی که حدود انتظارات باز هم برآورده شده است.
خداحافظ سامسونگ
ریزش سهم سامسونگ همچنان با تبعات انفجار تلفنهای هوشمند این شرکت ادامه دارد. در گزارش منتشر شده از این شرکت، سهم سامسونگ در سه ماههی سوم امسال از ۳۶.۹ به ۳۳.۸ درصد از بازار ایالات متحده رسیده و انتظار میرود که روند این دست و پا زدن در فصل خریدهای مصادف با تعطیلات زمستانه همچنان ادامه داشته باشد.
احتمال رخ دادن این قضیه با توجه به مشکلات محصولات دیگر این شرکت محتملتر است، اما هنوز صحبت دربارهی تاثیر بلند مدت این اتفاقات در اعتماد مشتریان به این برند زود به نظر میرسد. اپل حتی امروز هم از شکست ایدهی نقشهی خود (Maps) ضربه میخورد، حالا در نظر بگیرید که این شرکت از تولید دستگاههایی که سلامت صاحبان خود را به خطر میاندازد چه صدماتی خواهد دید.
سامسونگ در اروپا نیز با مشکل روبرو شده، و با وجود این که سهم بازار تلفنهای هوشمند این دستگاه با کمک قراردادهای مخابراتی در بریتانیا به ۳۰.۴ درصد رسیده، اما اقبال در همه جای این قاره برای آنها به این خوبی نبوده است. مثلاً در ایتالیا هوآوی جای این برند را گرفته است.
تعطیلات خوش
مسئلهای که مقایسهی سهم بازار اندروید در مقابل آیفون را این قدر بیمعنی میکند این است که اپل در فروش آیفون تجارت پایدار و سودآوری را به وجود آورده، کاری که رقبا در انجام آن موفق نبودهاند. در این ضمن به نظر میرسد که گوگل در تلاش برای گرفتن بازاری است که نقش عظیمی در آن ایفا کرده است.
ظاهراً آیندهی شرکت در سه ماههی آتی در دستان همین آیفون و مکبوک پرو جدید است. البته نسل بعدی آیپد پرو و مک رومیزی جدید که احتمالاً مجهز به امکان خلق تجربهی VR یا واقعیت مجازی خواهد بود را نیز نباید فراموش کرد. تصمیم اپل برای فروش آیفونهای دست دوم refurbished از طریق کانالهای خود میتواند برای مشتریان جذاب باشد، آن هم با توجه به این که شرکت قصدی برای ارتقای آیفون محبوب SE ندارد.