ماشین زمان (Time Machine) یکی از ابزارهای مک بوک میباشد که به شما اجازه میدهد به صورت خودکار ساعتی، روزانه، و هفتگی نسخههای پشتیبانی روی درایو اکسترنالی که به صورت مستقیم به مک شما متصل است تهیه کنید یا از طریق یک شبکهی محلی. چنین کاری به عنوان اولین اقدام علیه از دست دادن دادهها به شمار میرود و بسیار ساده میتوان چنین ابزاری را برقرار کرد.
نصب ماشین زمان، به حالت ساده ترین پیکربندیاش، بی نهایت آسان است. تنها کاری که باید بکنید رفتن به بخش preferences آن، روشن کردن ماشین زمان، انتخاب یک دیسک برای ذخیرهی نسخهی پشتیبان و تقریبا به صورت کامل همه چیز انجام میشود.
البته، کارهای بسیار بیشتری هم میتوان در رابطه با این ماشین زمان به نسبت تنها یک نصب ساده انجام داد، ولی در اولین پست در رابطه با سری بخشهای آموزشی ماشین زمان ما برای OS X، ما بعضی از گزینههای ساده و ابتدایی نصب آن را بررسی خواهیم کرد.
نصب اولیهی ماشین زمان
مرحلهی 1: یک هارد اکسترنال به مک خود متصل کنید. شما همچنین میتوانید از یک Time Capsule، یا شکل دیگری از فضاهای ذخیره سازی متصل به شبکه نظیر AirPort Extreme با یک هارد اکسترنال متصل از طریق USB استفاده کنید
مرحلهی 2: به بخش زیر بروید Preferences → Time Machine
مرحلهی 3: سوییچ ماشین زمان را فعال کنید
مرحلهی 4: روی Select Backup Disk کلیک کنید…. و دیسک اکسترنال خود را انتخاب کنید
مرحلهی 5: بر روی Use Disk کلیک کنید
اولین نسخه پشتیبانی در عرض دو دقیقه شروع خواهد شد.
زمانی که عملیات بک آپ گیری شروع میشود، شما آمار مربوط به آن را در بخش اولویتهای ماشین زمان مشاهده میکنید.
اگر گزینهی “Show Time Machine in menu bar” را فعال کردهاید، شما همچنین میتوانید پیشرفت بک آپ گیری را با کلیک کردن روی آیکون نوار منوی ماشین ابزار بررسی کنید.
از آنجاییکه این اولین بک آپ من است که با ماشین زمان میگیرم، یقینا مقدار آن زیاد خواهد بود و بنابراین مدت زمانی برای کامل شدن آن طول میکشد.
همانطور که از تصویر بالا میتوانید مشاهده کنید، اولین بک آپ بالای 200 گیگ است. هرکدام از بک آپهای بعدی باید کوچکتر (و سریعتر) باشند، از آنجاییکه آنها از نوع
بک آپهای افزایشی (incremental) به شمار میروند.
در این مثال، من از یک نصب ساده استفاده کردم که شامل متصل کردن یک درایو اکسترنال USB 3.0 به صورت مستقیم به مک بوکم میشد. در آموزشهای آتی مربوط به این قابلیت در مک بوک، ما موارد جزئی تری را بررسی میکنیم نظیر گردش در نسخههای پشتیبان، برگردانی فایلهای خاص، گزینههای شبکهی محلی، رمزنگاری و غیره.